The time is aa 08:32:55

Strömming med brynt smör och kapris

Cook-a-long med Sebastian Gibrand

Så här gör du Strömmingsflundror - 4 portioner

Ingredienser:
  • 4 st strömmingsflundror
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjöl
  • 4 dl ströbröd
  • salt
  • smör till stekning
  • olja till stekning
Så här gör du:
  1. Klipp fenan på strömmingen och salta den lätt.

  2. Vispa ihop ägg i en skål.

  3. Börja med att vända strömmingen i mjölet, sedan i ägg och sist ströbröd.

  4. Värm upp olja i en stekpanna och lägg i strömmingen.

  5. Stek strömmingen gyllene och vänd sedan och tillsätt smöret.

  6. Ös med smör tills helt gyllene och krispig.

Så här gör du nypotatis - 4 portioner

Ingredienser:
  • 400 g färskpotatis
  • Salt
Så här gör du:
  1. Koka potatisen försiktigt i saltat vatten.

  2. Slå av vattnet och låt potatisen svalna något.

  3. Skiva potatisen i skivor.

Så här gör du brynt smör och kapris - 4 portioner

Ingredienser:
  • 200 g Smör
  • 1 burk kapris, fint skuren
  • 1 st schalottenlök, ffint skuren
  • 0,5 dl persilja, fint skuren
  • 1 knippe gräslök, fint skuren
  • 1 st citron
  • salt
Så här gör du:
  1. Bryn smöret i en kastrull till en nötig doft, låt svalna.

  2. Vänd i kapris och schalottenlöken med örter.

  3. Smaka av med citronjuice och salt.

Till servering

Ingredienser:
  • 1 dl avhängd gräddfil, på spritspåse
  • 1 st rödlök, tunt skuren på mandolin
  • 4 st gräslöksblommor
  • salt
  • svartpeppar
Så här gör du:
  1. Arrangera den skivade potatisen i botten utav tallriken.

  2. Placera strömmingen på potatisen.

  3. Spritsa gräddfilen ovanpå strömmingen och toppa med rödlök och blommor.

  4. Slå på bryntsmör blandningen precis innan servering.

  5. Toppa med några salt flingor och svartpeppar