The time is aa 14:28:03

Höstig räksallad med rostade rotsaker

Prova att kombinera dina favoriträkor i en höstig sallad med härliga rotsaker så som rotselleri, morot och palsternacka. Detta serveras med krämig äggröra och toppas med dill, citron och rostade solroskärnor.

Receptet är framtaget av kocken Mattias Larsson.

Rostade rotsaker - 4 portioner

Ingredienser:
  • 300 g rotselleri (ca 200 g skalad)
  • 300 g morot (ca 250 g skalad)
  • 300 g palsternacka (ca 250 g skalad)
  • 100 g grönkål (ca 75 g utan stjälk)
  • 2 msk pressad citronsaft
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Så här gör du:
  1. Sätt ugnen på 225°C.

  2. Skär bort skalet från rotsellerin. Skala morot och palsternacka och skär de i 2 centimeters bitar. Lägg allt i en ugnsfast form och blanda med olivolja och salt.

  3. Ugnsbaka i ca 30 minuter tills rotfrukterna är genommjuka med en fin rostad yta.

  4. Finstrimla grönkålen och blanda ner den i rotfrukterna medan de fortfarande är varma. Smaksätt med citronsaft och salt.

Krämig röra av ägg

Ingredienser:
  • 4 st hårdkokta ägg
  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl hackad dill
  • salt
Så här gör du:
  1. Hacka äggen och blanda med majonnäs och dill. Smaka av med salt.

Till servering

Ingredienser:
  • 400 g skalade räkor
  • 50 g småbladig sallad
  • 0,5 dl rostade solroskärnor
  • 2 st dillkvistar
  • 4 st citronklyftor
Så här gör du:
  1. Lägg upp den varma rotfruktssalladen och lägg på äggröra, småbladig sallad, räkor och rostade solroskärnor.

  2. Toppa med små dillkvistar och citronklyftor.