Bjud på en hemlagad oxtartar, lika elegant som den är enkel att göra. I det här receptet får den en höstig twist i form av picklade rotsaker och frasiga potatisar. Detta serveras med en majonnäs som blandas med den gräddiga smaken av prästost.
Receptet är framtaget av kocken Mattias Larsson.
Fintärna köttet och finhacka löken.
Blanda kött och lök med citronsaft och olivolja.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Skala moroten och skär bort skalet från kålroten. Skär de i ca 2-3 millimeter små tärningar.
Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull. koka upp lagen och lägg därefter ner rotfrukttärningarna.
Dra av från plattan och låt de svalna i lagen. Sila sen bort lagen före servering.
Sätt ugnen på 250°C.
Lägg den kokta potatisen på en ugnsplåt och tryck till med en gaffel så att de blir lätt krossade.
Strö dragon, flingsalt och svartpeppar över potatisarna. Ringla över lite olivolja och klicka på lite smör.
Ugnsbaka de i ca 15 minuter tills de fått en frasig yta.
Lägg äggulor, vinäger, dijonsenap och en nypa salt i en matberedare.
Starta matberedaren och tillsätt olja sakta till en fin majonnäs. (Om den känns för tjock så späd med ett par droppar vatten).
Finriv ner osten och mixa vidare i ca 1 minut.
Fördela tartaren över 4 tallrikar. Strö över rotfrukterna och lägg på den småbladiga salladen.
Klicka på lite prästostmajonnäs och servera tartaren med de frasiga och varma potatisarna.