The time is aa 12:12:25
Rostas

Rostas provencale

I denna serveras rostas ihop med smaker från det franska köket, närmare bestämt Provence-regionen. Köttet kompletteras av härligt gröna haricots verts, söta körsbärstomater och en mjuk potatisbädd, toppat med vitlöks- och persiljesmör som sakta smälter.

Rostas provencale - 4 portioner

Ingredienser:
  • 700 g rostas eller annat kött
  • olivolja till stekning
  • smör till stekning
  • salt
  • peppar
Så här gör du:
  1. Värm ugnen till 100°C.

  2. Salta och peppra köttet ordentligt.

  3. Bryn köttet på hög temperatur i olivolja och smör tills den fått en fin yta runtomkring, lägg sedan in köttbiten i ugnen tills kärntemperaturen är 52 C.

  4. Ta ut köttet och höj temperaturen till 225°C.

  5. Skiva upp köttet när de fått vila samt har rätt innertemperatur.

Potatis- och grönsaksbädd

Ingredienser:
  • 1000 g potatis
  • 200 g haricot verts
  • 250 g körsbärstomater
  • 25 g smör
  • persilja
Så här gör du:
  1. Skiva potatisen tunt med en mandolin och lägg den i ljummet vatten. Låt potatisen ligga i vattnet ca 15 minuter för att få bort stärkelse. Häll sedan av vattnet och lägg potatisarna på en kökshandduk tills de blir torra.

  2. Stek potatisskivorna på medeltemperatur i olivolja i omgångar i stekpanna tills de mjuknar och blivit gyllenbruna och krydda med salt och svartpeppar. Lägg dom sedan i en ugnsfast form. Koka bönorna i vatten, smör och salt ca 3 minuter.

  3. När potatisen börjar bli klar och är krispig, ta ut formen och snitta körbärstomaterna och lägg dom på potatisen och in i ugnen igen.

  4. Lägg köttet på potatisen och lägg på bönorna, hyvla sedan vitlökssmör över allting och toppa med persilja.

Vitlöks- och persiljesmör

Ingredienser:
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad persilja
  • 125 g rumstempererat smör
Så här gör du:
  1. Finhacka vitlöken och blanda med örterna och smör samt salt. Forma som en korv och plasta in och lägg den sedan i frysen. Värm ugnen till 100°C. Salta och peppra köttet ordentligt. Bryn köttet på hög temperatur i olivolja och smör tills den fått en fin yta runtomkring, lägg sedan in köttbiten i ugnen tills kärntemperaturen är 52°C.

Till servering

Ingredienser:
  • blandad sallad